Østkantens Aker Brygge byr på nydelig italiensk.

Det italienske kjøkken er min definitive favoritt. Derfor er det en stor glede å kunne prøve nye italienske restauranter i Oslo.

Cargo på Sørenga har en moderne atmosfære med både inne- og uteservering. Menyen er innholdsrik og har retter for enhver gane. De oppgir selv at kjøkkensjefen faktisk er fra Italia. Her er det med andre ord ikke noe Mamas Pizzeria på hjørnet, men faktisk noe genuint.

Cargo Sørenga Oslo stemning
Gjennomført interiør.

Fullt

Ved ankomst virket restauranten nokså full. Dette fikk vi også bekreftet da det ikke var noen bord ledig innendørs. Selv om de tunge skyene utenfor virket å lade opp til en real dusj, valgte vi å sitte ute.

Med utsikt mot operaen og Bjørvika vil jeg anta at kampen om plassene her på godværsdager er ganske tøff. Denne gangen var det derimot ganske stille.

Cargo Sørenga Oslo utsikt mot Bjørvika
Utsøkt utsikt mot operaen og Bjørvika fra uteserveringen.

Pizza eller pasta?

Menyen frister med alt fra tradisjonelle pizza- og pastasammensetninger til mer innholdsrike kjøtt- og fiskeretter. Det ble med andre ord et vanskelig, men samtidig lett valg.

Lite kan måle seg med en ekte stenovnsbakt italiensk pizza. Jeg gikk for en Diavola med smakssterk salami, oliven og rødløk. En himmelsk kombinasjon.

Cargo Sørenga Oslo pizza
Ekte italiensk pizza.

Konklusjon

Selv om det tok noe tid før maten kom, var det ventetiden verdt. Maken til god italiensk pizza har jeg ikke smakt siden besøket på Villa Paradiso på Frogner. Her må jeg la smaksløkene mine krangle noe mer før de kan bestemme seg for hvilken som er best.

Det ble bare med pizzaen denne gang, men jeg skal utvilsomt tilbake for å prøve flere retter.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

PS! Visste du at jeg også er på YouTube? Sjekk her!