Lever verdens beste flyplass opp til forventningene? 

Changi er utvilsomt en lekeplass uten sidestykke når det kommer til flyplasser. Du har kanskje hørt at det er basseng her. Det var i alle fall det første jeg lærte fra barnsben av.  Selv om jeg har vært her før, var det først nå jeg skulle teste fasilitetene.

Changi Airport Singapore pool
Lett å finne frem til bassenget.

Etter noen timer med søvn på Ambassador Transit Hotel hastet reisefølget og jeg av gårde til bassenget for å kjenne på solen. Alle hotellgjester fikk nemlig rabatt her. Ute var det godt over tredve grader og solen skinte. Dette skulle bli deilig før flyet gikk videre om noen timer.

Trestjerners

Prisen per gjest var vanligvis 17 dollar, men vi fikk slippe inn for 10. Ingen upris, selv om vi ikke hadde tatt frem lommeboken før vi kom på Changi. For de pengene fikk du håndklær og tilgang til bassengområdet med garderober og dusj.

Changi Airport Singapore garderobe
Enkel garderobe.

Bassengområdet så forøvrig ut som på et hvilket som helst trestjerners hotell. Det var ikke all verdens stort, og antallet solsenger var begrenset. Men det funket til sitt formål. Garderobene var ellers moderne og greie.

Changi Airport Singapore basseng
Grei størrelse på bassenget.

Ingen spektakulær utsikt

Du skulle kanskje tro at utsikten mot rullebanen ville være spektakulær, men den var begrenset til et lite hjørne omringet av en frodig have. Haver var det forøvrig mange av på flyplassen. Herunder en egen sommerfuglvariant.

Butterfly Garden Changi Airport
Sommerfuglhave inne på flyplassen.

Dyrt

Av underholdning ellers ved bassengområdet hadde du noen magasiner til utlån i tillegg til en bar. Reisefølget bestilte seg en forfriskende øl som smakte godt helt til regningen kom. Det nærmet seg norsk pris. Takk og lov at vi hadde lounge, selv om den lå i en terminal langt unna.

Changi Airport Singapore magasiner
Aviser og magasiner til gratis utlån.

Etter noen deilige timer i solen var det på tide å pakke sammen og sette kursen videre. Ennå ventet en lang reise sydover.

Konklusjon

Bassengområdet er et helt greit tilskudd du kan benytte deg av dersom du har noen timer til overs. Sørg dog for å ha skift med deg i håndbagasjen. Storslått er det ikke, men moro å ha tilgjengelig på en flyplass.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

Changi Airport Singapore have
En liten have med utsikt mot flyene.
Changi Airport Singapore utsikt
Utsikt fra bassengområdet.
Changi Airport Singapore shuttle
Shuttle til neste terminal.