NB! En ny og fyldigere anmeldelse finner du her.

Fullkommen service og tilgjengelighet i toppklasse.

Når man er på weekendtur leter man ofte helst etter de koselige hotellene midt i sentrumskjernen. Hoteller på eller i nærheten av travle flyplasser virker sjeldent å være førsteprioritet. La meg si det sånn at denne tanken er veldig lett å snu, i alle fall hvis Zürich er byen du skal besøke.

Adkomsten fra ankomsthallen til hotellet er veldig behagelig og enkel. Det er ikke mange hundre meter spasertur som skal til gjennom godt skiltede korridorer før man plutselig befinner seg i hotellets resepsjonsområde. Her ble jeg møtt av en nokså standard innsjekk uten de store opp- eller nedturene. Rommet var oppgradert til businessclass, og lå i den høyeste etasjen med utsikt mot motorveien inn mot flyplassen. Dette skal man ikke klage på, da flertallet av rommene ellers hadde utsikt inn mot hotellets lobby, altså innvendige rom.

Radisson Blu Airport Hotel Zurich
Utsikt til lobby fra heisen.

Gratis minibar

Rommet var ellers moderne, i topp stand og rengjort godt. I tillegg var alt av fasiliteter på plass. Det fine med businessclass her var at minibaren er inkludert i prisen (og etterfylt under oppholdet!) i tillegg til frokost i lobbyrestauranten. Frokosten var forøvrig helt grei. Den hadde det elementære, men manglet det store utvalget. Servicen var dog i en egen klasse, hvor man ble husket fra dagen før og fulgt opp under hele måltidet. Roomservicen var også upåklagelig. Smakfull og god mat til norske priser.

Gjennomført forretningshotell

Dette er etter min oppfattelse et gjennomført forretningshotell med alt av ønskelige fasiliteter. Prisen er også forholdsvis stiv. Man betaler for tilgjengeligheten rett på flyplassen med enkel adkomst til både tog og fly. Turen med tog inn til sentrum koster 13 CHF tur/retur (enkeltbillett) og tar kun i overkant av 10 minutter. Kollektivsystemet er forøvrig vel utbygget, topp moderne og har hyppige avganger. Selv om du bor på flyplassen, er sentrum altså like rundt hjørnet.

Radisson Blu Airport Hotel Zurich
Deilig seng med kreativ kunst på veggen.

Konklusjon

Hvis du bor på dette hotellet kun som en mellomstasjon til neste fly, vil jeg dog på det varmeste anbefale en tur inn til sentrum. Det tar ikke lang tid, man får sett mye og det er helt klart en opplevelse å ta med seg i bagasjen videre på reisen.

Min stjernevurdering: 5 av 6.