Min beste reisekamerat er uten tvil iPhonen. Men er det verdt å oppgradere til den nyeste?

Jeg har vært trofast mot iPhone siden 2010. Gjennom årenes løp har jeg kjøpt hver hele modell. Det vil si 4, 5, 6 osv. Ikke S-utgavene da det ofte har vært minimale forbedringer og ikke verdt å bruke penger på.

Tro mot tradisjonen kjøpte jeg også syveren. Jeg forhåndsbestilte og fikk den levert samme dag som salget startet. Tidligere har jeg ventet til de verste køene har gitt seg, men denne gangen skulle jeg teste å få den på første salgsdag. Det gikk overraskende fint.

Jeg bestilte via Apple.no en 128 GB-versjon i sølv. Slik jeg forsto det var det den helt sorte det var mest rift om, men ettersom denne lett fikk riper, gikk jeg for mitt tradisjonelle valg: sølv. Prisen ble ca. 8 500 kr.

Dette er ingen teknisk test, men en kort, subjektiv opplevelse av hva jeg synes om den nye iPhonen i forhold til mine behov og hva jeg tidligere har hatt.

Kameraet viktigst

Jeg hadde sett Apples presentasjon og lest meg godt opp på forhånd. Jeg visste dermed at det ikke var de største endringene denne gangen. I hovedsak var det kameraet som tilfalt meg.

iPhone 7 eske åpnet
Esken åpnet.

Alle bilder jeg tar til bloggen og publiserer i sosiale medier generelt er ved bruk av iPhone. Jeg synes det er unødvendig tungvint å utstyre seg med et eksternt kamera nå iPhonen er blitt så bra som den er blitt til å ta bilder og video.

Kameraet tar utvilsomt bedre bilder og mer stabil video. Det er lagt til optisk bildestabilisering og mørke bilder blir lysere. Derimot merker jeg tydelig at lukkertiden er mye tregere. Hvis objektet er i fart eller endog beveger seg litt i mørket blir bildene uklare og skurrete.

Hvordan lade og høre på musikk samtidig?

Design, størrelse og andre fysiske elementer er så å si det samme som iPhone 6s. Den største forskjellen er kanskje at hodetelefoninngangen som kjent er borte. Jeg har ikke så mye teknisk utstyr knyttet til denne utgangen, så jeg så ikke det som noe stort problem. Især ikke når det var med en overgangskabel i esken.

iPhone 7 innhold
Alt som kommer med.

Den eneste ulempen jeg hittil har merket er at det er litt problematisk at du ikke kan ha hodetelefonene i samtidig som du lader. Batteriet er som kjent ikke særlig mye bedre, og strøm er en knapphet.

Batteriet skuffer meg forøvrig stort. Det holder slett ikke en hel dag, og er faktisk like dårlig som mitt slitte iPhone 6-batteri. Her mistenker jeg at noe må være galt.

Hva oppleves nytt?

Ellers av de endringene jeg merker er at skjermen er noe klarere og bedre. Hjemknappen og Touch-ID er også noe mer presis.

Det sies også at høyttalerne har fått stereolyd og skal dermed være bedre. For å være ærlig synes jeg bare de låter høyere uten noe særlig forbedring i lydkvaliteten.

Sett bort fra selve iPhonen, synes jeg også det lugger litt i iOS 10. Spesielt føles det veldig rart å låse opp iPhonen uten å sveipe. Dessuten er iMessage og notifikasjoner blitt for innholdsrikt. For meg virker det som at Apple har beveget seg bort utgangspunktet om å være brukervennlig og enkelt.

iPhone 7 eske med deksel
Esken med sort skinndeksel.

Konklusjon

Til tross for at iPhone 7 ikke helt levde opp til mine forventninger vil den fortsatt forbli min trofaste reisekamerat. Det er her jeg sjekker inn på fly og hoteller. Det er her jeg tar bilder og video til bloggen. Og det er her jeg underholder meg selv på turene.

Har du en iPhone 6 eller 6s som fungerer, vil jeg ikke anbefale å oppgradere til iPhone 7. Da ville jeg heller ventet til iPhone 8 som visstnok skal komme allerede neste år – med spektakulære endringer.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

PS! Visste du at jeg også er på YouTube? Sjekk her!